Média

Sikeres projektet zárt az almádi Egészségfejlesztési Iroda
Az egészség amíg van, nem tűnik értéknek. A mindennapi életünk szerves része, természetesnek vesszük. Amíg egészségesek vagyunk, nem gondolkodunk azon, hogy a megőrzéséért nekünk is tennünk kell. A balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda ennek a szemléletnek a kialakításáért sokat tett az elmúlt másfél évben egy európai uniós pályázat révén. Térségünk lakói sokféle módon találkozhattak az iroda tevékenységeivel. A projekt most befejeződött, de a következő három évben is számos programot valósítanak majd meg.

 


Az egészség, mint nyitott forráskód
A Balaton térség ereje az összefogásban. Ezt szimbolizálta öt település polgármestere és az egészségház vezetője, mikor áramtermelő bicikliket tekertek közösen az egészségmegőrző nagyrendezvényen. Az egészség, mint nyitott forráskód. Ezzel az elnevezéssel szakmai konferenciát, lovasterápia bemutatót tartottak, megismerkedhettek a patkó minősítés feltételeivel. Mindehhez biopiac és a már jól megszokott egészségügyi szűrések is társultak.

 


Az Egészségfejlesztési Iroda zárórendezvénye
A Balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda mintegy másfél éven át tartó, pályázatból megvalósított tevékenységének végéhez közeledik. Ebből az alkalomból nagyszabású rendezvényt tartanak. Szakmai előadásokra, étkezéssel, lelki tanácsadással kapcsolatos bemutatókra kerül majd sor április 25-én, szombaton Alsóörsön a sportcsarnokban és a mellette lévő parkban. Tekerj bele te is - tedd meg magadért és másokért címmel a környezettudatosságra is felhívják a figyelmet. Ezt megelőzőleg az E-Fitt programon belül a legjobbakat, legaktívabbakat jutalmazták településenként.
 


Egészség-tudat kiállítás nyílt Balatonalmádiban
Egészség- tudat címmel interaktív kiállítás tekinthető meg a Pannónia Kulturális Központban. Fókuszban a dohányzásról való leszokás szerepel, de más szenvedélybetegségek, táplálkozási szokások, és a stresszkezelés is megjelenik az installációkon, jól szemléltetve az egészségvédelem és a tudatos életvitel fontosságát.
 


Érrendszeri problémák megelőzéséről tartottak előadást
Mozgás és sok folyadék és már tettünk is ereink épségéért. Dr. Holjencsik Tamás érsebész az almádi kardió és diabétesz klub tagjainak tartott ismeretterjesztő előadást. A téma sokakat vonzott, hiszen népbetegségről van szó. A jelenlévők a kór felismerésével, valamint a megelőzéssel kapcsolatban kaphattak tanácsokat. A főorvos főként az életmódváltás fontosságára hívta fel a figyelmet.


 

Egészségnap Balatonfűzfőn
Ingyenes tanácsadásra és szűrésre kerül sor tíz alkalommal a kistérség településein március hónapban. Az Egészségfejlesztési Iroda támogatásával valósul meg az akció. Többek között gyógytornász ad tanácsokat a mindennapos mozgással kapcsolatosan, dietetikus segít abban, hogyan változtassunk étrendünkön néhány apró fogással. Valamint allergiaszűrés és különböző egészségügyi mérések is lesznek.

 
 

Testsúlycsökkentő programsorozat Balatonalmádiban
Óriási érdeklődés mellett elindult Balatonalmádiban a testsúlycsökkentés, energia-egyensúly program. Az Egészségfejlesztési Iroda által meghirdetett legújabb foglalkozásokat, szakemberek bevonásával, két csoportra osztva folytatják a Balatonalmádi Egészségházban, heti egy alkalommal. Céljuk, hogy elégedettséggel töltse el a résztvevőket, a testileg és lelkileg kiegyensúlyozott állapot elérése.

 
 

Szakmai napot tartott a Balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda
Szív-lélek-étek címmel rendezett szakmai napon mutatták be a balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda munkáját. Szakmai előadásokkal adtak tájékoztatást a résztvevőknek, hogyan, milyen változtatásokkal alakítható ki az egészségtudatos életvitel. (Az eseményről készített magazin megtekinthető itt.)

 
 
 

Ingyenes jógatanfolyam
Bővített formában újra indulnak jógatanfolyamok. Az Egészségfejlesztési Iroda által meghirdetett foglalkozásokat heti két alkalommal korosztálytól függetlenül bárki ingyenesen igénybe veheti. 
BALATONALMÁDIBAN kedden és pénteken.
KÜNGÖSÖN 2015. február 4-től szerdánként 17:00 órakor, 10 héten át. Regisztráció szükséges!

 
 

Az Egészségfejlesztési Iroda előadása az agyi keringészavarról és a stroke megelőzéséről
Dr. Imre Piroska neurológus főorvos "Megüt a guta! Inkább előzze meg!" című előadása az agyi keringészavarról és a stroke megelőzéséről.

 


 
 

Az Egészségfejlesztési Iroda kerékpár átadása
Véget ért az Egészségfejlesztési Iroda által rendezett Sport és egészségnap programsorozat. A rendezvény zárásaként átadták a játékos feladatokat és erőpróbákat teljesítők közt kisorsolt hegyi kerékpárt.

 

 
 

Az Egészségfejlesztési Iroda előadása a koszorúér betegségekről
Dr. Dósa Andrea kardiológus szakorvos előadása.

  
 

Az Egészségfejlesztési Iroda súlyproblémákat érintő előadása
Dr. Dósa Andrea kardiológus szakorvos előadása Balatonalmádiban.

  
 

Aktív élet előadássorozat Litéren
Az aktív életmód előnyeit hangsúlyozó interaktív tanácsadás-, és előadássorozat indult az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. 4 településen októbertől március végéig hallgathatnak előadásokat és tehetik fel kérdéseiket a testi-lelki megújulásra vágyó érdeklődők. (MAGAZIN)

 
 
 

Tartáskorrekció az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében
Torna, jóga és előadások. Az Egészségfejlesztési Iroda rendszeres programokkal hívja fel a figyelmet az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára. Az egyes alkalmakon való részvétel lehetőséget biztosít a korral járó problémák megelőzésére.

 
 
 

Sportnap Királyszentistvánon
Királyszentistvánon a Sportpark és játszótéren először hirdettek sport és egészségnapot az Egészségfejlesztési Iroda és az Európai Unió támogatásával. Balatonalmádi térségében tizenegy településen szervezték meg az eseményt. A nyílt napon minden érdeklődő megismerkedhetett a mozgás örömével és az egészséges táplálkozás előnyeivel. Az ingyenes szűrővizsgálaton személyre szóló szakszerű tanácsot kaptak az érdeklődők a betegségek megelőzése érdekében.

 
 

Dohányzásról való leszokást segítő előadás
Dr. Medgyasszay Balázs tüdőgyógyász előadása.

 
 
 

Cardio Club 
Tordai Szilvi dietetikus előadása.

 
 
 

Az Egészségfejlesztési Iroda munkája 
Beszélgetés Dr. Németh Ilonával, a Balatonalmádi Egészségház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával.

 
 
 

Előadás a vérzsírcsökkentésről
Dr. Dósa Andrea kardiológus szakorvos előadása.


 
 

Előadás a szív és érrendszeri betegségekről 
Dr. Dósa Andrea kardiológus szakorvos előadása.

 
 
 

Partnerségi munkacsoport ülés az EFI irodában 
A Balatonalmádi Egészségházban tartott megbeszélést az egészségfejlesztési iroda partnerségi munkacsoportja. A résztvevők az uniós pályázati forrásból működő iroda eddigi tevékenységéről és a jövőbeli tervekről tanácskoztak.

  
 

Ingyenes foglalkozásokat szervez az Egészségfejlesztési Iroda 
A Balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda ingyenesen látogatható foglalkozásokat szervez a járás területén. Az irodát egy uniós pályázat részeként hozhatták létre az almádi Egészségházban. Az érdeklődők nem csak csoportosan, hanem előzetes bejelentkezés alapján egyénileg is igénybe vehetnek egyes szolgáltatásokat.

 
 
 

Egészségfejlesztő irodát nyitottak Balatonalmádiban
Egy uniós pályázat keretében, több mint 112 millió forintot fordíthatnak prevencióra a balatonalmádi járásban. Egészségfejlesztési irodát hozhatott létre a térségi egészségház. Az intézmény legfontosabb feladata a megelőző és a segítő tevékenység szervezése lesz. Az avatóünnepségen az egészségügyért felelős államtitkár mondott beszédet. (MAGAZIN)

 
 

Napló:

EFI-továbbképzés Balatonalmádiban

EFI-szűrés Felsőörsön - képgaléria

Ingyenes szűrés Balatonfőkajáron

Szűrés az egészségért

Egészségügyi szűrés - fitball - képgaléria

Ingyenes szűrővizsgálatok

Megelőzik a betegséget

Egészségnap Balatonalmádiban - képgaléria

Vízitorna-foglalkozás Balatonalmádiban - képgaléria

Védik az egészségünket képgaléria